Proč odešlo Schlager Radio z multiplexu COLOR DAB+? Stanice má novou distribuční strategii

17. duben 2024

Tam, kde mohou posluchači naladit německou stanici Schlager Radio v FM pásmu, budou ji moci naladit i díky DAB+. To je strategie tzv. simulcastu současného managementu oblíbeného hitového programu. Schlager Radio nechce své pokrytí omezovat, ale soustředit se pouze na oblasti, kde to má smyslu. Z tohoto důvodu bylo přerušeno na konci loňského roku vysílání i v sítí COLOR DAB+.

Čtěte také

„FM je stále tahounem příjmů rádia. 53 procent posluchačů přijímá svůj oblíbený program přes FM, 20 procent online a přibližně 13 procent přes DAB+, jak vyplývá z analýzy Audio trendy 2023. DAB+ zůstává nepostradatelnou součástí distribuce programu Schlager Radia,“ uvedl vysílatel a doplnil, že vysílání bude dále pokračovat v regionech, kde to má smysl, tedy v Berlíně, Braniborsku, Meklenbursku-Předním Pomořansku, Durynsku, Sasku a Severním Porýní-Vestfálsku.

Kromě DAB+ nebo FM je Schlager Radio k dispozici také prostřednictvím kabelového vysílání v Německu; červeného tlačítka HbbTV na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, vlastní mobilní aplikace nebo SmartTV a chytrých reproduktorech. Stanice do konce loňského roku vysílala digitálně také v České republice, a to díky multiplexu COLOR DAB+ na kanálu 7C, který provozuje společnost JOE Media. Rozhlasová síť pokrývá zejména území Prahy a středních Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související